Teambegeleiding

Ieder team heeft van tijd tot tijd de behoefte om los van de dagelijkse werkpraktijk te komen tot reflectie op de samenwerking, op de resultaten en op de mogelijkheden tot verbetering. Hierbij is vaak behoefte aan externe begeleiding.

Hieronder licht ik Teambuilding en Managementteam-conferenties toe.

Teambuildingsprogramma's

In teambuildingsprogramma's ligt de focus op de onderlinge samenwerking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tal van modules die inzicht in samenwerkingsgedrag geven en dit gedrag ook bespreekbaar maken. Ook is feedback vaak een onderdeel dat hier aan de orde komt. In sommige programma's maak ik gebruik van outdooractiviteiten, het merendeel van de programma's heeft echter een klassieke setting in een conferentieoord, hotel of vindt plaats in een vergaderruimte van de opdrachtgever.

 

 

Instrumenten die ik graag gebruik:

  • Teamrolmanagement van Belbin
  • Werken aan vertrouwen met het model van Lencioni
  • Diverse zelfontwikkelde feedback-instrumenten zoals 'werken aan de teammores' en variaties op de klassieke feedbackcirkel ('Tips en Tops', feedbackreceptie en andere methodieken).

Management conferenties

Met enige regelmaat bestaat de behoefte aan een neutrale dagvoorzitter bij een managementconferentie waar de focus meer op resultaten en visieontwikkeling ligt dan op teambuilding. Ik ondersteun hierbij de organisator van de managementconferentie met het samenstellen van het programma en treedt in het programma op als facilitator. Dergelijke conferenties worden vaak afgesloten met een teambuildingsonderdeel.

Mijn visie op goede teamsessies

Klik op onderstaande foto om naar mijn blog te gaan waar ik mijn visie op werken aan samenwerking in teamsessies toelicht. In de verschillende blogs worden de 'basics' van goede teamsessies toegelicht.